Muslimid, kes usuvad Messiat ja Imaam Mahdit,

Hazrat Mirza Ghulam Ahmadi Qadianist (as)

Mis on Koraan? Ja mida see sisaldab?

Koraan on moslemite püha raamat või pühakiri. See sätestab neile seadused ja käsud, sotsiaalse ja moraalse käitumise normid ning sisaldab terviklikku religioosset filosoofiat. Koraani keel on araabia keel. See on Püha Prohvet Muhamedile(sa) kahekümne kolme aasta jooksul antud suuliste ilmutuste kogumik.

Koraan on jagatud 114 peatükiks ja iga peatükk koosneb üksikutest värssidest. Peatükid (araabia keeles nimetatakse neid suuradeks) on erineva pikkusega, mõned koosnevad vaid mõnest reast, teised aga paljudest lehekülgedest. Koraani tekst on püsinud muutumatuna viimase 1500 aasta jooksul. Miljonid Koraani eksemplarid, mis tänapäeval maailmas ringlevad, on kõik identsed kuni ühe täheni. Ja see pole kummaline, sest Jumal ütleb Koraanis, et Ta ise kaitseb seda raamatut:

„Tõepoolest, Meie oleme ilmutanud Koraani ja tõepoolest, Meie oleme selle kaitsjad” (15:10)

Moslemite jaoks on Koraan Jumala sõna ja sisaldab täielikku juhendit inimkonnale. Suur osa Koraanist räägib Jumalast, Tema omadustest ja inimese suhtest Temaga. Kuid see sisaldab ka juhiseid oma järgijatele, teatud prohvetite ja rahvaste ajaloolisi lugusid, argumente Muhamedi kui tõelise prohveti aktsepteerimiseks ning häid uudiseid usklikele ja hoiatusi uskmatutele.