Muslimid, kes usuvad Messiat ja Imaam Mahdit,

Hazrat Mirza Ghulam Ahmadi Qadianist (as)

Kuidas erineb islami jumalakontseptsioon teistest usunditest?

Islami jumalakontseptsioon erineb teistest usunditest, kuna see on tugevalt monoteistlik religioon, mille keskne teema on ühe Jumala kummardamine. Islam esitab oma ühtsuse otsekohesel, ühemõttelisel ja arusaadaval viisil.

Islami õpetuste kohaselt ei ole Jumal sündinud kelleltki ega too kedagi ilmale ning kompromissi ei lubata Jumala Ühtsuses – ei kummardamises ega usus. Teda nimetatakse Elavaks Jumalaks, kes armastab oma loodu ja kuulab nende palvet. Ükski Tema omadustest ei ole peatatud. Seetõttu suhtleb Ta inimkonnaga endiselt ja ei ole takistanud otseteed Temani jõudmist. Seega saavad muslimid hoida otsesuhet oma Issandaga ja seetõttu on kõik vahendajad keelatud.

Islam väidab, et Jumala sõna ja tegu ei ole vastuolus. See vabastab meid traditsioonilisest vastasseisust teaduse ja usu vahel ning ei nõua inimeselt uskumist millessegi enama kui Tema poolt määratud loodusseadustesse. Islam pakub palju suuremat ülevaadet Jumala erinevatest omadustest ja inimese suhtest oma Issandaga kui ükski teine usk.