Muslimid, kes usuvad Messiat ja Imaam Mahdit,

Hazrat Mirza Ghulam Ahmadi Qadianist (as)

Mis on islami puhul jumalateotuse karistus?

Islami puhul ei ole jumalateotuse eest karistust. Püha Koraanis ega prohvet Muhammedi(sa) traditsioonides ei ole sellist karistust ette nähtud. Islam soodustab kõigi usundite austamist ühiskonna rahu nimel, kuid jumalateotuse eest ei ole ette nähtud mingit karistust, hoolimata sellest, et see võib solvata usklike inimesi.

Meil on tõendeid pühade prohvet Muhammedi(sa) traditsioonides, kus Abdullah bin Ubayyee (silmakirjatsejate juht) pidevalt solvas prohvetit(sa) ja vastandas talle tugevalt Madinas. Kui ta suri, seisis prohvet(sa) surnud mehe matusepalvete ajal, kuid üks tema kaaslastest küsis: „O Allahi saadik! Kas sa palvetad selle mehe eest, kuigi ta ütles nii-ja-nii sel ja sel päeval?“ ja „et ta on silmakirjatseja!“. Prohvet(sa) ignoreeris tema avaldusi ja jätkas surnud mehe matusepalvete pakkumist. (Sahih Bukhari, köide 6, raamat 60, number 192)

Ülaltoodud näide näitab, et prohvet(sa) ei andnud kunagi korraldust karistada kedagi, kes teda või Jumalat solvas; vastupidi, ta palvetas nende eest, et nad leiaksid õige tee. Selle teema kohta on palju kirjutatud, täpsemate üksikasjade saamiseks vaadake raamatut „Mõrv Allahi nimel“.

Kui keegi kasutab pühade isikute või õpetuste vastu ropu keelt, soovitab islam hoiduda sellistest inimestest, nagu Püha Koraan ütleb:

Ja kui sa näed neid, kes mängivad meie märkidega, siis pöördu ära nendest, kuni nad tegelevad muu vestlusega, ja kui Saatan paneb sind unustama, siis ära istu pärast meenutamist ülekohtuste inimestega. (Püha Koraan 6:69)