Muslimid, kes usuvad Messiat ja Imaam Mahdit,

Hazrat Mirza Ghulam Ahmadi Qadianist (as)

Mis oli Püha Prohveti ettekuulutus Muslimite jagunemisest sektideks?

Rohkem kui 1400 aastat tagasi tegi Püha Prohvet (rahu olgu temaga) ettekuulutuse, öeldes:

“Minu rahvas jaguneb 73 osaks, kõik nad on tules, välja arvatud üks.” Kaaslased küsisid: “Kes nad on, oo Allahi Sõnumitooja?” Püha Prohvet (rahu olgu temaga) ütles: “Nad on need, kes on nagu mina ja minu kaaslased.” (Trimizi, Kitabul Eeman).

Kuidas tuvastada tõeline sekt?

Nagu varem mainitud, oli Püha Prohvet(sa) ennustanud, et tema järgijad jagunevad 73 sektiks ja kõik peale ühe on tules. Kui tema kaaslased küsisid, kuidas tõelist sekti ära tunda, vastas ta, et nad järgivad minu ja minu järgijate jälgedes. Püha Prohveti(sa) ja tema kaaslaste tagakiusamine oli väga karm. Nad olid oma uskumuste tõttu avaliku kividega loopimise ohvrid, neil ei lubatud ehitada mošeesid ega palvetada. Neile ei lubatud sooritada hadži (palverännak mekasse) ega end Muslimitena identifitseerida.

Sellist kohtlemist on näidatud igale põlvkonnale alates Ahmadiyya liikumise asutamisest islamis. Enamikus Muslimiriikides ei lubata ahmaditel avalikult jutlustada, ehitada mošeesid ega nimetada oma hooneid mošeedeks, avalikult palvetada ega hadži sooritada.

Pakistani valitsus ja kõikide ülejäänud 72 islami sekti (välja arvatud Ahmadi Muslimid) juhid eristasid tõelise sekti identiteeti selgelt, kui nad 1974. aastal kollektiivselt allkirjastasid seaduse, mis kuulutas kõik ahmadid Pakistanis mitte-Muslimitest vähemuseks. See otsus pakkus aga irooniliselt huvitava, kui mitte ainulaadse, eristuse ühe Muslimirühma ja ülejäänud 72 sekti vahel, täites Püha Prohveti(sa) ettekuulutuse.