Muslimid, kes usuvad Messiat ja Imaam Mahdit,

Hazrat Mirza Ghulam Ahmadi Qadianist (as)

Mis on islami mõiste meeste ja naiste võrdsusest?

Koraan ütleb, et kõik usklikud, ilma eranditeta, on võrdsed ja ainult õiged teod tõstavad ühe inimese teise kohal. Seetõttu austavad muslimid väga õigemeelseid ja vagu mehi ja naisi. Islami ajalugu näitab ka, et nii mehed kui naised teenisid paljudes ametites, olles õpetajad, arstid, juhid ja isegi sõdurid lahingus, kui muslimeid rünnati.

Islam tunnistab siiski, et selline võrdsus ei tähenda, et mehed ja naised on samad. See märgib nende erinevaid füüsilisi ja emotsionaalseid tugevusi ning määrab nende põhivastutused elus. Rollid ei ole seega küsimus ülemuslikkusest või alaväärsusest, vaid loomulikust võimekusest ja nõuetekohasest toimimisest.

Näiteks on meestele määratud kohustus töötada ja oma perekonda ülal pidada ning naistele on määratud emaduse ja majapidamise eest hoolitsemise roll.

Islam paneb mõlemale võrdselt rõhku ja rõhutab ka, et rollid ei ole eksklusiivsed ega paindumatud. See ei tähenda, et naised ei saaks töötada või ühiskonda teenida või et meestel poleks kohustusi ega vastutust oma laste või majapidamise eest.

Huvitav on märkida, et kui naised otsustavad töötada, on teenitud raha nende oma ja abikaasal pole selle üle õigust, samas kui abikaasa peab rahaliselt hoolitsema kogu pere eest.

Kõik see on otseses vastuolus naiste staatusega enne islami tulekut.