Muslimid, kes usuvad Messiat ja Imaam Mahdit,

Hazrat Mirza Ghulam Ahmadi Qadianist (as)

Kas enesetapurünnak saab kuidagi õigustada Islamis?

Ei.

Esiteks ja kõige tähtsam on see, et Püha Koraan sätestab selgelt enesetapu keelustamise,

…Ja ärge tapke iseennast. Kindlasti on Allah teile armuline. Ja kes iganes teeb seda üleastumise ja ebaõigluse tõttu, selle heidame Me tulle; ja see on Allahile kerge. (4:30-31)

Enesetapp on mõrv ja seega vastik islamis, mis on religioon, mis kaitseb elu pühadust,

…kes iganes tappis inimese – välja arvatud inimese tapmisest süüdi mõistetud või maa peal rahu rikkumise eest – see oleks justkui tapnud kogu inimkonna; ja kes iganes andis elu ühele, see oleks justkui andnud elu kogu inimkonnale. (5:33)

Enesetapu keeldu täheldatakse ka Püha Prohveti(sa) ütluses:

“…Ja kes iganes sooritab enesetapu rauatükiga, seda karistatakse sama rauatükiga põrgutules.” Jundab on jutustanud, et Prohvet ütles: “Mees sai haavu ja sooritas enesetapu, ja nii ütles Allah: Minu ori on endale kiirustades surma põhjustanud, seega keelan ma talle paradiisi.” (Bukhari, Vol. 2, Raamat 23, Nr. 445)

Seega on enesetapp tingimusteta keelatud. Kui seda kasutatakse mehhanismina teiste mõrvamiseks, muutub see veelgi suuremaks patuks. Protestina tahtliku enesetapu vastu on Püha Prohvet(sa) keelanud enesetapu sooritanud inimese matusepalvuse, [välja arvatud juhul, kui inimene oli vaimselt haige].